Tuesday, May 19, 2009

da blaja macam2...


Dieyna skang dah pandai...dah pandai nangis kalau x bagi benda die nak @ ambik barang die main..bukan main ngada2...satu masa tue mumy mandikan dia kat sink n die cbuk dok men kepala paip yg masa tu xbukak pon..mumy mandikan die ngan air lain...pastu die cam x puas ati air xkluar2..mumy pon 'jirus' air lalu kepala paip tu..bukan men suker die..pastu bila dah siap..mumy nak angkat die..die xnak lepas kepala paip tue...abis tue,xkan mumy nak tunggu die siap main...mumy angkat jugak dier...menangis meraung beria2 dier...last2 xtau nak wat pe dah..mumy bawak ler die kat paip tu..bagi die main..baru senyap..hish..macam2!!
Pastu skang ni suka sgt tiru gaya tgh cakap tepon..die letak le tgn die kat telinga sampai senget2 kepala pastu dok cakap bahasa die yg mumy pon x paham....pantang tgk kite ckp tepon..die pon wat le gaya gitu..kalau dapat kat die enset mumy,die dok cakap ngan enset tu ler...adertu die dok gigit je enset tu,cium la,jilat la...sume benda die dapat,die nak masuk mulut...sebab tula nenek die ckap "dieyna ni kalau dok kat nursery,agak2 berak kuar sampah" sb sume die makan..hehe(tul ke??)

5 comments:

Mummy Dasy said...

hihihi lawak tul nenek dieyna ni...

[-suziey-] said...

hhaha,,..klako la statement berak sampah tu..ekek:D diena dh beso..makin byk la dia blajo..mmg tgh umur nk grab sume ilmu..

ain adreanna said...

aku rase btol juga nenek die ckp tue..sb kalo dok ngan kiter,kiter slalu tgk die..kalo kat nursery..bdk2 ramai sgt..mana nak sempat tgk die makan aper..lagipon dlm kiter dok tgk ni pon kalo die jumpa buku sempat gak die ambik gigit..masa nampak blehla ambik balik lam mulut die( 2 pon xsah la kalo x kena gigit jari kiter ney)..masa xnampak agak2 byk mana die makan kertas..huhu

lieya said...

Hahahahha
ala ain wawa dulu mcm 2 gak
dekat 3 tahun baru hilang perangai mcm 2.
Tapi seriklah kite nak tengok je sentiasa,
lagi budak2 besar 2 senang sikit dapat penyakit.

ain adreanna said...

3 tahun baru ilang...lamer tue..jenuh ler kiter dok kutip barang2..sabo jela..

Post a Comment